Pavaru maksla

 

Kas ir Garšviela?


Garšviela ir aromātisks pārtikas produkts, ko izmanto papildus veiksmīgas garšas „nokrāsas” un aromāta piešķiršanai.

Garšvielas veicina gremošanas sulu izdalīšanos organismā, tā uzturs tiek pilnīgāk izmantots. Ikdienā esam ieraduši izmanto standarta universālos maisījumus vai vienkārši sāli un piparus, bet ir tik daudz garšvielu – tā ir vesela pasaule, kuras kultūru ir vērts apgūt ikvienam sevi cienošam ēdienu mīlētājam

Kā pareizi lietot garšvielas?

Pareizi lietotas garšvielas ēdienam piešķir tīkamu aromātu, jaunas garšas izjūtas, un kopā tas arī veicina ēstgribu. Bet nonākot veikalā, reizēm nepārzinot garšvielas personīgi, var viegli apmulst. Galvenais ir paļauties uz savām izjūtām. Svarīgi vienmēr ir atcerēties, pirms izmēģināt jaunu garšvielu, vēlams sākt ar minimumu, pretējā gadījumā pārcenšoties ar garšvielām, radīsim pilnīgi pretēju efektu - neēdamu maltīti. Nav jābaidās eksperimentēt un radīt ko jaunu un sev īpaši tīkamu.

2013-03-07 22:25

Atpakaļ